fbpx

Webinar: Sproščena nosečnost in miren porod

Ponedeljek, 12.6.2023 ob 18.00 uri

Nosečnost je čas, ko smo ženske podvržene velikim emocionalnim spremembam ter zahtevnim psihološkim izzivom. Veselje, ki nas obdaja ob misli na rojstvo otroka, spremlja tudi skrb – ali bo razvoj otroka potekal po pričakovanjih, kako bo potekal porod, kako bom zdržala bolečino, bom dobra mama? Eden izmed glavnih razlogov pojava anksioznosti v nosečnosti (še posebej v zadnjih mesecih nosečnosti) je prav tako še vedno strah pred porodom. 

Na webinarju bomo spregovorili o morebitnih občutkih anksioznosti, stresa ter strahovih, ki so v času nosečnosti povsem normalen in hkrati pogost pojav, kateremu se v luči veselega pričakovanja morda namenja (pre)malo pozornosti. Pogovarjali se bomo o tem, kako prepoznati svoja notranja stanja, z namenom, da jih vsaj nekoliko ublažimo, ter o preprostih tehnikah, s katerimi lahko stresne odzive na zunanje dražljaje občutno zmanjšamo. 

Ena izmed njih je zagotovo tudi hipnoza, ki se je, z namenom naravnega blaženja bolečin, v zahodnem svetu sprva začela uporabljati prav v porodničarstvu, Danes se hipnoza v nosečnosti uporablja v dva namena:

 – da nosečnica uživa v svoji nosečnosti, da ji nosečnost predstavlja lepo in radostno obdobje ter 

– da v času samega poroda nosečnica ostane mentalno in telesno maksimalno sproščena, kar vodi do hitrejšega, manj bolečega in gladkega poroda.

V zaključnem delu webinarja boste izvedeli tudi, kaj pravzaprav hipnoza je in kaj ni, kako se hipnoza uporablja kot mentalna priprava na porod ter kako hipnoza pripomore k bolj sproščeni in mirni nosečnosti.

Webinar je brezplačen. Vabljeni, da se mi pridružite v ponedeljek, 12.6.2023 med 18.00 in 19.00 uro. 

Za prijavo na webinar izpolnite naslednji obrazec: 

Pregnant woman applying cream on the belly to prevent stretches

KDO SEM?

Moje ime je Eva Vovšek, že več kot pet let se ukvarjam s hipnoterapijo, v okviru katere intenzivno sodelujem tudi z nosečnicami, ki jih s pomočjo hipnoze (mentalno) pripravljam na porod.

Skozi svoje delo vedno znova ugotavljam, koliko potenciala nudijo tehnike, ki delujejo na naši podzavestni ravni ter kako lahko dobra psihološka priprava na porod povsem spremeni dojemanje tako nosečniške kot porodne izkušnje. Nosečnice, s katerimi sodelujem, poročajo o bistveno večji sproščenosti v obdobju med samo nosečnostjo kot tudi o presenetljivi zmogljivosti ohranjanja mirnosti med samim porodom. S svojim delom si prizadevam za spremembo kolektivnega dojemanja poroda kot travmatične izkušnje, kar se mi zdi bistvenega pomena za ves obstoječi kot tudi nadaljnji ženski rod. 

Pri tem se kolektivna sprememba pogleda na porod dogaja s prav vsako posamezno pozitivno porodno izkušnjo.