JOGA DETOX VIKEND RETREAT

Za globlji odklop od vsakdanjega vrveža vabljeni na jogijsko-meditativni vikend oddih na Pohorju (23.-25.9.2022).

Vodene meditacije, vadba joge in pranajame, zvočna kopel s tibetanskimi skledami, Majevski obred čiščenja čaker ob ognju, delavnica priprave hrane po ajurvedskih principih ter izvrstna vegetarijanska/veganska prehrana. Popolna transformacija za telo in duha.

Joga

 

Joga je trajnostna (samo)terapevtska praksa, ki pomirja živčni sistem ter krepi telo in duha. Redna vadba joge bistveno prispeva k ohranjanju čustvenega ravnovesja, saj pomaga umu razviti sposobnost, da je tudi sredi čustvenega vrtinca sočutna priča samemu sebi. Preko dihanja z jogo ozaveščamo nenehno miselno brbotanje ter spoznavamo, da tako kot vsaka misel, tudi vsi občutki enkrat minejo. Ker ohranja živčevje sposobno vzdržati notranji pritisk, joga zmanjšuje nagnjenost, da v težavnih trenutkih zapadamo v stanja anskioznosti, tesnobe in depresije. Ko jogijske elemente enkrat ponotranjimo, nam v vseh življenjskih situacijah pomagajo ostati osrediščeni in čustveno stabilni.

Individualno zasnovana vadba joge spodbuja subtilne, meditativne in terapevtske vidike joge, saj omogoča, da se z jogo usmerimo prav na tista področja, ki nam v življenju morda predstavljajo izzive. Jogijski položaji, prilagojeni vsakemu posamezniku, prispevajo k izboljšanju morebitnih telesnih pomanjkljivosti in omogočajo učinkovito vadbo za začetnike ali nadaljevalce različnih starosti ter telesne oziroma mentalne pripravljenosti

“ Za ravnovesje živčnega sistema je potrebna nekakšna čustvena elastičnost: zmožnost odzivanja, kadar je to potrebno, vendar ne pretiranega, nato pa zmožnost, da se fluidno povrnemo k zdravi čustveni temeljni liniji. Tako je torej ravnovesje živčnega sistema predpogoj za čustveno ravnovesje.”

Bo Forbes

V okviru individualne vadbe joge se naučite preprostih jogijskih položajev in dihanja, ki jih vsakodnevno izvajate doma. Na jogo prihajate enkrat ali dvakrat mesečno, kjer položaje popravljamo ter skladno s potrebami vsakega posameznika dodajamo nove. Individualna vadba joge tako teži k večji samoiniciativnosti in spodbujanju k redni vadbi, ki prinaša neizmerne učinke na naše telo, um ter duha.

Skozi redno vadbo joge se naučimo prisluhniti sebi in svojemu telesu, razviti sočutje in ljubezen do sebe ter si dati to, kar naše telo in duh potrebujeta. Hkrati preko ozaveščanja in preseganja lastnih telesnih in mentalnih omejitev postanemo sami sebi najboljši vodniki.

Pridružite se lahko tudi skupinski vadbi joge, in sicer vsako

SREDO od 20:05 – 21:20 na lokaciji Popovičeva ul. 10, Maribor.

Z jesenskim semestrom joge pričnemo 21.9.2022.

CENIK

3-mesečni semester (12 zaporednih vadb/75 min) 120 EUR

Individualna vadba joge

40 EUR/75 min (1 oseba), 50 EUR/75 min (2 osebi)