fbpx

JOGA DETOX VIKEND RETREAT

Letošnji jogijsko-meditativni vikend oddih na Pohorju se bo odvijal med 7. in 9. julijem 2023.

Joga je veliko več kot samo vadba jogijskih položajev, s čemer se navadno najprej srečamo.
Joga je način življenja. 
Je jogijska prehrana, jogijske dnevne prakse in predvsem stanje prijetne sproščenosti. 
Sproščenost telesa in uma je namreč jogijsko naravno stanje.
Ko enkrat to stanje doživimo, ga hočemo še več:)
Vabljeni, da jogijski način življenja za nekaj dni tudi sami izkusite.
Pri tem je koča na samem, sredi neokrnjene narave, idealen kraj, da se odklopimo od natrpanega vsakdana.
 

Joga

 

Joga je trajnostna (samo)terapevtska praksa, ki pomirja živčni sistem ter krepi telo in duha. Redna vadba joge bistveno prispeva k ohranjanju čustvenega ravnovesja, saj pomaga umu razviti sposobnost, da je tudi sredi čustvenega vrtinca sočutna priča samemu sebi. Preko dihanja z jogo ozaveščamo nenehno miselno brbotanje ter spoznavamo, da tako kot vsaka misel, tudi vsi občutki enkrat minejo. Ker ohranja živčevje sposobno vzdržati notranji pritisk, joga zmanjšuje nagnjenost, da v težavnih trenutkih zapadamo v stanja anskioznosti, tesnobe in depresije. Ko jogijske elemente enkrat ponotranjimo, nam v vseh življenjskih situacijah pomagajo ostati osrediščeni in čustveno stabilni.

INDIVIDUALNA VADBA

Individualno zasnovana vadba joge spodbuja subtilne, meditativne in terapevtske vidike joge, saj omogoča, da se z jogo usmerimo prav na tista področja, ki nam v življenju morda predstavljajo izzive. Jogijski položaji, prilagojeni vsakemu posamezniku, prispevajo k izboljšanju morebitnih telesnih pomanjkljivosti in omogočajo učinkovito vadbo za začetnike ali nadaljevalce različnih starosti ter telesne oziroma mentalne pripravljenosti.

V okviru individualne vadbe joge se naučite preprostih jogijskih položajev in dihanja, ki jih vsakodnevno izvajate doma. Na jogo prihajate enkrat ali dvakrat mesečno, kjer položaje popravljamo ter skladno s potrebami vsakega posameznika dodajamo nove. Individualna vadba joge tako teži k večji samoiniciativnosti in spodbujanju k redni vadbi, ki prinaša neizmerne učinke na naše telo, um ter duha.

“ Za ravnovesje živčnega sistema je potrebna nekakšna čustvena elastičnost: zmožnost odzivanja, kadar je to potrebno, vendar ne pretiranega, nato pa zmožnost, da se fluidno povrnemo k zdravi čustveni temeljni liniji. Tako je torej ravnovesje živčnega sistema predpogoj za čustveno ravnovesje.”

Bo Forbes

SKUPINSKA VADBA JOGE

Vadba v skupini omogoča redno korekcijo v položajih ter dodatno motivira k redni vadbi tudi doma. Položaji se s pomočjo pripomočkov prilagajajo vsem nivojem in omejitvam posameznih teles.

Vadimo vsak ČETRTEK od 19.00 – 20:15 na lokaciji Črtomirova ulica 10, Maribor. Vadbi se, ob predhodni mnajavi, lahko pridružite tudi med semestrom.

CENIK

3-mesečni semester (12 zaporednih vadb/75 min) 120 EUR

Individualna vadba joge

40 EUR/75 min (1 oseba), 50 EUR/75 min (2 osebi)

Jogijska sprostitev z gongovo kopeljo (120 min)   25 EUR (za redno vpisane na tečaj je cena 20 EUR)