fbpx

JOGA DETOX VIKEND RETREAT

20.-22.OKTOBER 2023

SMOLNIK NA POHORJU 

Jogijski vikend intenziv sredi neokrnjene narave, 
s celodnevnim programom jogijskih praks, sprostitvenih in dihalnih tehnik ter z jogijsko prehrano,
namenjeno alkalizaciji, revitalizaciji in razstrupljanju telesa.

Intenziven vikend retreat,
v katerem se spoznate s poglobljenimi jogijskimi tehnikami, 
ki prijetno pomirjajo um in ustvarjajo občutek blagostanja v telesu.
.Vadba joge in pranajame, joga nidra, raztorativna joga,
OHM chantanje, zvočna kopel s skledami,

ter praktični delavnici priprave jogijske prehrane in jogijskih sladic.

Program je sestavljen tako, da vas sprosti, razstrupi, in odklopi
ter vas pospremi s praktičnimi nasveti za uravnotežen življenjski slog,
ki jih lahko prakticirate nato tudi sami doma.
 
Primerno za vse, predhodno znanje ni potrebno.
Prijave možne do 7.10.2023 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Joga

 

Joga je trajnostna (samo)terapevtska praksa, ki pomirja živčni sistem ter krepi telo in duha. Redna vadba joge bistveno prispeva k ohranjanju čustvenega ravnovesja, saj pomaga umu razviti sposobnost, da je tudi sredi čustvenega vrtinca sočutna priča samemu sebi. Preko dihanja z jogo ozaveščamo nenehno miselno brbotanje ter spoznavamo, da tako kot vsaka misel, tudi vsi občutki enkrat minejo. Ker ohranja živčevje sposobno vzdržati notranji pritisk, joga zmanjšuje nagnjenost, da v težavnih trenutkih zapadamo v stanja anskioznosti, tesnobe in depresije. Ko jogijske elemente enkrat ponotranjimo, nam v vseh življenjskih situacijah pomagajo ostati osrediščeni in čustveno stabilni.

INDIVIDUALNA VADBA

Individualno zasnovana vadba joge spodbuja subtilne, meditativne in terapevtske vidike joge, saj omogoča, da se z jogo usmerimo prav na tista področja, ki nam v življenju morda predstavljajo izzive. Jogijski položaji, prilagojeni vsakemu posamezniku, prispevajo k izboljšanju morebitnih telesnih pomanjkljivosti in omogočajo učinkovito vadbo za začetnike ali nadaljevalce različnih starosti ter telesne oziroma mentalne pripravljenosti.

V okviru individualne vadbe joge se naučite preprostih jogijskih položajev in dihanja, ki jih vsakodnevno izvajate doma. Na jogo prihajate enkrat ali dvakrat mesečno, kjer položaje popravljamo ter skladno s potrebami vsakega posameznika dodajamo nove. Individualna vadba joge tako teži k večji samoiniciativnosti in spodbujanju k redni vadbi, ki prinaša neizmerne učinke na naše telo, um ter duha.

“ Za ravnovesje živčnega sistema je potrebna nekakšna čustvena elastičnost: zmožnost odzivanja, kadar je to potrebno, vendar ne pretiranega, nato pa zmožnost, da se fluidno povrnemo k zdravi čustveni temeljni liniji. Tako je torej ravnovesje živčnega sistema predpogoj za čustveno ravnovesje.”

Bo Forbes

CENIK

Individualna vadba joge:

50 EUR/60 min (1 oseba), 60 EUR/70 min (2 osebi)

Joga nidra (jogijska sprostitvena meditacija, ki se izvaja leže)

50 EUR/60 min