fbpx

GRICKANJE

Poznate prizor, ko se po čokolado v hladilnik v roku nekaj minut vrnete tudi do petkrat zaporedoma? 

Tudi grickanje ima (največkrat podzavestne) razloge. Naj gre za kakšno nezavedno neizpolnjeno potrebo, pozabljeno, a nezaceljeno rano ali nenamerno potrjevanje slabe samopodobe – ko razloge ozavestimo in razrešimo, preneha tudi kompulzivno delovanje, ki izvira iz njih.

Hipnoterapija utrjuje naša prizadevanja po spremenjenih vzorcih obnašanja na podzavestni ravni. Kadar je to potrebno, omogoča razrešitev emocionalnih vzrokov, ki morda predstavljajo oviro zastavljenim ciljem, sicer pa se v prijetnem hipnotskem stanju predvsem zelo prepričljivo navdušimo nad idejo o novem življenjskem stilu, ki nam bo prinesel želeno počutje. V stanju hipnoze se lahko soočimo s tistimi “deli” sebe, ki morda sabotirajo naše želje in nas ovirajo na želeni poti. In prav ozaveščanje teh prikritih aspektov sebe nam omogoči, da posvojimo temne sence svoje osebnosti, da razvijemo globoko razumevanje do ravnanja, ki ga pri sebi morda obsojamo, ter da spoznamo, da se prav iz domnevnih pomanjkljivosti rojevajo naše največje vrline. S tem v svoja življenja vnašamo sočutje, prizanesljivost in ljubezen do sebe.

In ključna komponenta? Za začetek se je potrebno premakniti iz slike neželenega v sliko želenega. Film, ki se nam vrti v glavi, pogosto ponazarja tisto, česar si ne želimo – kolikokrat pa dejansko razmišljamo in se postavljamo v občutke tega, kar si želimo?

Vse, kar si lahko v umu zamislimo, ima potencial, da se uresniči!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja